logo

Rustykalny akcent, czyli deski do serwowania potraw

Przed współczesnymi restauratorami oraz organizatorami mniejszych lub większych imprez stoi nie lada wyzwanie miłego zaskoczenia gości oraz wyróżnienia się na tle konkurencji. Rywalizacja odbywa się na polu jakości serwowanych potraw, ale też całej towarzyszącej im oprawy, w tym zastawy stołowej, naczyń oraz aranżacji wnętrza. Gdy wyniki są na w miarę podobnym poziomie, decyzja klienta o wizycie w konkretnym miejscu opiera się na szczegółach – ciekawiej udekorowanych stolikach czy tematycznych akcentach np.: w klimacie lasu i rustykalności, takich jak deski do serwowania potraw. Nic nie można pozostawić przypadkowi, dlatego dobrze jest myśleć niekonwencjonalnie i unikać wtłaczania w ramy czy przewidywalne oczekiwania.
patery-na-tort

Naturalne naczynia, które przyciągną uwagę

W zależności od niewielkich różnic w odcieniu drewna, układu słojów czy grubości kory deski drewniane zaprezentują się bardzo subtelnie lub surowo, stając się mocnym, przyciągającym uwagę akcentem. Powstają z lekkiego w formie drzewa brzozowego lub bardziej wyrazistego orzecha włoskiego, który jest idealną bazą do serowania wędlin czy mięsnych potraw. Przełamanie konwencji może niejednokrotnie przynieść zaskakujący rezultat. W eleganckim wydaniu deski do serwowania potraw staną się autentyczną oraz dekoracyjną tacą do roznoszenia kieliszków szampana lub barwnych drinków na imprezie. A tym samym zagoszczą w nowoczesnych wnętrzach. Podążając za ścieżką rustykalności i tradycji można wykorzystać deskę z drewna w restauracjach z kuchnią polską, podhalańską, opartą na dziczyźnie, ale też z daniami fusion czy orientalnymi potrawami. Wrażenia kontrolowanego chaosu oraz zaburzenia harmonii w celu wzbudzenia zainteresowania da kilka desek do serwowania potraw nałożonych na siebie, ułożonych nieregularnie. Taka dekoracja zyska wyrazu, gdy staną na niej różnorodne przekąski, ciasta, babeczki czy przystawki – to niecodzienny pomysł na organizację własnego stołu szwedzkiego.

Patery-na-tort

Solidność i uniwersalność deski do serwowania potraw

Dobrze wysuszone, zaimpregnowane drewno z uszczelnionymi szczelinami w kuchni sprawdza się o wiele lepiej niż jego plastikowi odpowiednicy – hamuje rozwój bakterii, jest bardziej odporne i nawet pomimo drobnych pęknięć nie traci swojego charakteru, a nawet staje się tym samym bardziej oryginalne. Deska do potraw z brzozy lub orzecha jest znacznie grubsza, czyli stabilniejsza oraz solidniejsza. Bez trudu podoła tradycyjnym pieczeniom, piętrowym ciastom lub całej palecie soczystych owoców. Gdy za oknem pojawią się promienie słońca i przyjemnie ogrzeją, deski do serwowania potraw wespół z deskami z korą i paterami mogą zagościć na eleganckim piknikowym stole w stylu rustykalnym czy na imprezie rodzinnej na świeżym powietrzu.

Oksana_wojtek_1

Dane techniczne: deski tworzone są drewna orzecha włoskiego oraz brzozy. Istnieje możliwość personalizacji, wygrawerowania logotypu czy nazwy lokalu. Średnica zależna jest od szerokości drzewa, średnio jest to 20 – 28 cm.

Aby zamówić deski do serwowania przejdź do działu kontakt i skontaktuj się z nami telefonicznie lub za pośrednictwem formularza kontaktowego.