logo

Patery drewniane, czyli tort w nowych szatach

Gdy wybija północ, towarzyszy gościom i młodej parze na weselu, jest kulminacyjnym punktem urodzin, jubileuszów oraz świętowania sukcesów. Bez wątpienia tort pełni integrującą, a co tu dużo mówić, także bardzo smakowitą rolę przy różnych okazjach. Niekiedy czeka się na niego z utęsknieniem, dlatego wymaga bardziej wytwornego i eleganckiego wejścia. Tutaj wkracza patera, która jest swoistym ubraniem dla wszelkich ciast czy innych smakołyków. Nadaje jedzeniu całkowicie innego i bardziej apetycznego wyglądu, sprawdzając się dekoracyjnie oraz funkcjonalnie. Szczególnie, gdy świętujący wyjdą poza schematy i pozwolą sobie na intrygujące patery drewniane

Drewno na weselu – niezobowiązująca elegancja

Młodej parze przed ślubem w głowie kłębi się mnóstwo pytań – jaki tort wybrać? Jak go zaprezentować? Gdzie umieścić mniejsze i większe słodkości? O ile sama decyzja o smaku ciasta zależy jedynie od preferencji, o tyle jego oprawa powinna być skrupulatnie zaplanowana. W klimaty skandynawskiego minimalizmu, vintage, a także rustykalne dobrze wpisze się drewniana patera z jednego, dwóch czy trzech plastrów drewna. Sama w sobie jest nietuzinkowa, naturalna, jednak dla nadania jej bardziej nietypowej formy można zdecydować się na sezonowe ozdoby wprost z lasu lub z łąki. Zimą mogą to być gałązki drzew iglastych i szyszki, wiosną subtelny wianuszek z kwiatów, jesienią bukiet z liści oraz kasztanów, a latem jagody, maliny bądź liście paproci. Zwłaszcza te ostatnie stwarzają duże możliwości dla czerwcowych nowożeńców, bowiem paterę drewnianą z akcentem paproci można połączyć z zabawą weselną w poszukiwanie mitycznego kwiatu tej rośliny. Ostatnio coraz popularniejsze stają się tak zwane słodkie kąciki, które od klasycznych stołów przejmują rolę serwowania słodkości – ciast, babeczek, muffinów, owoców w czekoladzie. Kilkupoziomowa patera z drewna lub kilka pojedynczych postawionych obok siebie sprawdzi się w tej roli znakomicie i obsypie gości atmosferą bajkowości oraz eterycznej magii.

Patera-drewniana

Patery drewniane dla speców od pyszności

Królestwo tortów, kilkupoziomowych ciast, na widok których trudno oderwać wzrok. Aranżacja przestrzeni oraz sposób serwowania deserów w restauracjach, kawiarniach czy cukierniach ma niebagatelny wpływ na zainteresowanie klientów oraz ich ochotę na posmakowanie słodkości. Czarodziejski wizerunek lokalu można wykreować poprzez wprowadzenie do wnętrza drewna oraz mchu. Reprezentantem pierwszej kategorii staną się więc patery drewniane o różnej średnicy, strukturze słojów i o odmiennej wielkości, na których dobrze zaprezentuje się każdy cukierniczy czy owocowy smakołyk. Butelkową zieleń wprowadzą ściany z mchu, bluszczu lub po prostu roślinne elementy. Tym sposobem powstanie klimat wyjątkowej i naturalnej tajemniczości.

Patera-duża

Patera z drewna od strony praktycznej

Naczynia poddawane są procesowi długotrwałego suszenia, szlifowania oraz impregnacji i wypełnienia szczelin, a co za tym idzie, są bezpieczne, trwałe oraz odporne na wilgoć. Patera drewniana wymyka się jednolitemu przyporządkowaniu. Sprawdzi się w kawiarni, czy na weselu, by potem w pełnej krasie zaprezentować się na urodzinach bliskiej osoby.

Dane techniczne: patery powstają głównie z drewna brzozowego, wykonywane są na zamówienie i dostępne w wielu wariantach – jednopoziomowe lub kilkopoziomowe, o różnych średnicach. Istnieje możliwość personalizacji np.: wygrawerowania logotypu czy wypalenia napisu, kształtu.

Patera-drewniana-2

Aby zamówić paterę przejdź do działu kontakt i skontaktuj się z nami telefonicznie lub za pośrednictwem formularza kontaktowego.